Een familieverhaal

Het bedrijf

Eind jaren 80 was de directie van Remeha op zoek naar een exclusieve importeur voor het ontwikkelen van de markt in het Franstalige deel van België, Wallonië – Brussel. De keuze viel op Pierre Collette, een thermisch ingenieur met 8 jaar ervaring in een ontwerpbureau in Brussel en tien jaar ervaring in de installatiewereld in de regio Luik.

Pierre Collette richtte in 1989 de naamloze vennootschap Thema op.

Thema ging de uitdaging aan om gascondensatieketels van uitzonderlijke kwaliteit, met een zeer hoog rendement en een zeer lage NOx-uitstoot te bieden. Het bedrijf ging lijnrecht in tegen de op dat moment heersende marktrealiteit. Thema was één van de weinige pioniers die deze weg insloeg met de onvoorwaardelijke steun van Remeha, tegen de op dat moment geldende bestekeisen in.

Gerenommeerde merken zoals Sonnenkraft, EC Power, Windhager, Kroll, Robur, ICI Caldaie, Kingspan, Cordivari of Aircalo waren al snel gewonnen voor de technische en commerciële efficiëntie van Thema. Ze zijn vandaag de exclusieve vertegenwoordigers van Thema in België en het Groothertogdom Luxemburg. Dit bedrijf met een jaaromzet van ongeveer 6,5 M € bestaat uit een team van 20 gemotiveerde, actieve en efficiënte medewerkers, dat met deskundigheid en passie de uitdaging voortzet om apparatuur aan te bieden in de voorhoede van de modernste en meest actuele technieken!

Thema biedt installateurs, studiebureaus en administraties al bijna 30 jaar een technische en commerciële service van uitzonderlijke efficiëntie die door iedereen wordt gewaardeerd. De op dit moment zorgwekkende situatie in de energiesector toont aan dat Thema met reden en reden een voortrekkerspositie innam in het beschermen van het milieu en het besparen van energie.

Thema gebouw